sobota, 3 grudnia 2016

Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem i czerwoną faolką



Składniki:


  • 100g ryżu
  • puszka czerwonej fasolki
  • puszka zielonego groszku
  • wędzony kurczak (mięso obrane z 2 nóg)
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 3/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Ryż ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z informacją na opakowaniu.

Fasolkę odcedzić z zalewy i przepłukać zimną wodą.

Groszek odcedzić.

Mięso kurczaka oddzielić od kości i skóry, pokroić w kosteczkę.

Jogurt wymieszać z majonezem i przyprawami.

Wymieszać wszystkie składniki, dodać koperek.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz