wtorek, 10 lutego 2015

Spaghetti z wędzonym łososiem w sosie śmietanowym


Składniki:

  • spaghetti
  • 120g mleka
  • 120g śmietanki 30%
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 60g mozzarelli
  • 100g wędzonego łososia
  • 1 lub 2 jajka(w zależności od konsystencji sosu, jaką chcemy uzyskać)
  • świeży koperek


Ugotować makaron al dente.

Mleko i śmietankę gotować z liściem laurowym i pieprzem i mozzarellą pokrojoną na kawałki przez ok. 10 min, by nieco zgęstniało.

Dodać pokrojonego w kostkę łososia.

Dodać roztrzepane jajko stale, energicznie mieszając, zagotować.

Przed podaniem posypać świeżo posiekanym koperkiem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz