środa, 10 grudnia 2014

Roladki szpinakowe


Składniki:

  • 450g szpinaku mrożonego
  • 1 cebula
  • masło
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • feta
  • 300g ciasta francuskiego
  • 1 słoiczek pomidorowego pesto

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle.

Dodać szpinak i pieprz - smażyć o odparowania nadmiaru wody.

Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz fetę - wymieszać i chwilę razem dusić do połączenia składników.

Ciasto francuskie posmarować czerwonym pesto, wyłożyć masę szpinakową i zawinąć roladkę.

Włożyć na chwilę do zamrażarki (by lepiej się kroiło), następnie pokroić na paski o szerokości ok. 1cm.

Upiec w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 20 - 25min. (do nabrania rumianego koloru)

Podawać na ciepło.
[na zimno są równie dobre]

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz