wtorek, 2 grudnia 2014

Rolada kokosowa


Składniki:

  • 300g herbatników
  • 30g masła
  • 130g mleka
  • 40g kakao
  • 50g rumu 
  • 130g wiórków kokosowych
  • 130g masła
  • 60g cukru pudru


Herbatniki zmielić, dodać roztopione  w mleku masło, kakao i rum - wymieszać.

Przełożyć masę na pergamin - rozwałkować na prostokąt o grubości 3-5mm.

Wiórki utrzeć z masłem i cukrem pudrem - wyłożyć białą masę na kakaową.

Zwinąć w roladkę, włożyć do lodówki na min. 30 min.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. wygląda rewelacyjnie, aż trudno uwierzyć, że to taki proste w zrobieniu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Może to by była pierwsza rolada, która w końcu mi wyjdzie...? Wygląda cudnie :)

    OdpowiedzUsuń