piątek, 28 listopada 2014

Trottole tricolore z suszonymi pomidorami i mascarpone

Danie szybkie, proste i smaczne - makaron trottole z suszonymi pomidorami, boczkiem i mascarpone

Składniki:

  • 250g makaronu trottole tricolore
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów
  • 150g boczku surowego wędzonego
  • 120g serka mascarpone
  • 100g śmietanki 30%
  • świeże listki bazylii





Pomidory pokroić w paseczki, chwilkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z pomidorów.

Dodać boczek pokrojony w kosteczkę - zarumienić.

Następnie dodać mascarpone i śmietankę - wymieszać i gotować do czasu rozpuszczenia serka.

Chwilkę podgotować, do czasu gdy sos zacznie gęstnieć.

W międzyczasie ugotować makaron al dente, dodać do sosu, wymieszać i podawać na ciepło posypane świeżo posiekaną bazylią.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz