czwartek, 27 listopada 2014

Modra kapusta z kiełbasą

Składniki:
  • 1/4 główki modrej kapusty
  • 1 cebula
  • oliwa do smażenia
  • 250g kiełbasy
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczki pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 1,5 łyżki octu balsamico
  • 70g śmietanki 30%


Kapustę poszatkować, cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę.

Kapustę wrzucić do szybkowaru, cebulę zeszklić i dodać do kapusty.

Kiełbasę zarumienić, dodać do garnka wraz z przyprawami.

Gotować przez 10 min. od puszczenia pary.
[w przypadku, gdy gotujemy w zwykłym garnku, wydłużyć czas do uzyskania miękkiej kapusty]

Zaprawić śmietanką, podawać na gorąco.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz