Składniki:
- 1/4 główki modrej kapusty
- 1 cebula
- oliwa do smażenia
- 250g kiełbasy
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczki pieprzu
- 2 liście laurowe
- 1,5 łyżki octu balsamico
- 70g śmietanki 30%
Kapustę poszatkować, cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę.
Kapustę wrzucić do szybkowaru, cebulę zeszklić i dodać do kapusty.
Kiełbasę zarumienić, dodać do garnka wraz z przyprawami.
Gotować przez 10 min. od puszczenia pary.
[w przypadku, gdy gotujemy w zwykłym garnku, wydłużyć czas do uzyskania miękkiej kapusty]
Zaprawić śmietanką, podawać na gorąco.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz