poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Polędwiczki drobiowe panierowane w musli

Pyszne, soczyste polędwiczki drobiowe panierowane w musli - dzięki tej panierce zyskują bardzo ciekawy smak :) 
Moim zdaniem sprawdzą się również, jako przekąska na imprezce (podane np. na wykałaczkach)
Warto wypróbować.


Składniki:
  • 500g polędwiczek z piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 jajko
  • musli z suszonymi owocami
  • 1-2 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Polędwiczki umyć i osuszyć.

Jajko roztrzepać w misce dodając Vegetę i pieprz.

Wrzucić polędwiczki do jajka - dokładnie wymieszać.

Do polędwiczek otoczonych w jajku wsypać łyżkę mąki i ok. 2 łyżki musli - wymieszać (można wymieszać potrząsając przykrytą miskę).

Jeżeli polędwiczki będą nadal 'mokre' od jajka, dosypać musli i trochę mąki - wymieszać.

Rozgrzać olej na patelni (robiłam na patelni grillowej, ale zwykła też będzie odpowiednia), wrzucić polędwiczki, usmażyć na złoto.

Podawać na gorąco.




Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz