Składniki:
- 450g mrożonego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 4 jajka
- 250g naturalnego serka twarogowego
- 200g czosnkowego serka twarogowego
- 150g łososia
Szpinak rozmrozić na patelni i odparować nadmiar wody.
Dodać czosnek, sól i pieprz i odparować resztę wody - ostudzić.
Do zimnego szpinaku dodać żółtka i ubite białka - wymieszać.
Masę szpinakową wylać na płaską formę wyłożoną pergaminem [ rozmiar: cm]
Piec w piekarniku nagrzanym do 170C przez 15min.
Ciepły placek posmarować serkami [wzdłuż połowy placka serek naturalny, druga połowa czosnkowy]
Na serku ułożyć plastry łososia i zwinąć wzdłuż (czyli zaczynając od dłuższego boku)
Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Przed podaniem pokroić ostrym nożem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz