środa, 11 czerwca 2014

Rolada szpinakowo - łososiowa




Składniki:

  • 450g mrożonego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 4 jajka
  • 250g naturalnego serka twarogowego
  • 200g czosnkowego serka twarogowego
  • 150g łososia


Szpinak rozmrozić na patelni i odparować nadmiar wody.

Dodać czosnek, sól i pieprz i odparować resztę wody - ostudzić.

Do zimnego szpinaku dodać żółtka i ubite białka - wymieszać.

Masę szpinakową wylać na płaską formę wyłożoną pergaminem [ rozmiar: cm]

Piec w piekarniku nagrzanym do 170C przez 15min.

Ciepły placek posmarować serkami [wzdłuż połowy placka serek naturalny, druga połowa czosnkowy]

Na serku ułożyć plastry łososia i zwinąć wzdłuż (czyli zaczynając od dłuższego boku)

Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Przed podaniem pokroić ostrym nożem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz