W związku z tym, że mój M. nie lubi pomidorowej, muszę kombinować - taka wersja smakuje nam obojgu :)
Składniki:
- 1/2 cebuli
- ząbek czosnku
- 20g oliwy
- marchewka
- pietruszka
- seler
- 2 ziemniaki
- 4 pomidory
- kostka rosołowa
- 1 i 1/2 łyżeczki Vegety
- pieprz
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- mały liść laurowy
- 100g śmietanki 30%
- świeży koperek
- 1,8l wody
Cebulkę i czosnek drobno posiekać i poddusić 3 min. na oliwie.
Dodać pietruszkę, seler, drobno pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pomidory pokrojone w kostkę, przyprawy i wodę - gotować 28 min. w temperaturze 90C.
Zaprawić śmietanką, posypać posiekanym koperkiem.
Smacznego!
o fajny pomysł, nieźle musisz kombinować:) ja też czasami tak robię ale z zupami warzywnymi, mój mąż średnio przepada za warzywami więc staram się je przemycać w różny sposób:)
OdpowiedzUsuń