sobota, 15 lutego 2014

Zapiekanka z czerwoną fasolką


Składniki:

  • 300g ziemniaków
  • sól
  • 1 duża cebula
  • 200g piersi z kurczaka
  • 1,5 łyżeczki Vegety
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • puszka pieczonej czerwonej fasolki
  • 200g pomidorów
  • puszka kukurydzy
  • olej



Ziemniaki obrać i pokroić w średniej grubości plasterki. Lekko oprószyć solą i chwilkę podsmażyć na patelni.

Cebulę pokroić w cienkie piórka - podsmażyć na złoto.

Piersi pokroić w kostkę, doprawić i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Pomidory pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy.

Wymieszać wszystkie składniki, podlać odrobiną wody - zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180C przez ok. 50-60min (aż ziemniaki będą miękkie).

Smacznego!


5 komentarzy: