niedziela, 24 listopada 2013

Pstrąg z puree z kalafiora

Lubicie kalafior? Jeśli tak, jestem pewna, że puree również przypadnie Wam do gustu :-)

Smaczna i zdrowsza alternatywa do puree ziemniaczanego.



Składniki: [dla 3 osób]
pstrąg:
  • 3 pstrągi
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • 6 gałązek koperku
  • mąka
  • olej do smażenia
puree:
  • kalafior
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 50g mleka
  • 100g śmietanki 30%


Pstrąga oprószyć solą czosnkową, pieprzem i mąką, do każdego do środka włożyć po dwie posiekane gałązki koperku . Usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.

Kalafiora ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić i zmielić na gładką masę dodając czosnek, sól i pieprz.

Smacznego!

2 komentarze: