poniedziałek, 2 lipca 2012

Młoda kapusta na gęsto

Składniki:

  • młoda kapusta
  • cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kostka bulionowa
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna
  • 20g masła
  • 10g mąki
  • 100g śmietany
  • koperek

Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie dodając łyżeczkę cukru.

Kapustę poszatkować, dodać przyprawy i cebulę - podlać odrobiną wody, ugotować w szybkowarze 
(8-10min. od puszczenia pary)
(można również dodać pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną kiełbasę)


Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozrobić śmietanką na gładką masę bez grudek. Dodać do kapusty - zagotować.

Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz