piątek, 3 lutego 2012

Sałatka z czerwonych buraków

Składniki:
  • 450g ugotowanych buraków (z wczorajszego barszczu ;))
  • 1 marchewka
  • 10g cebuli
  • pół jabłka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego


Cebulkę drobno posiekać.

Buraki, marchewkę i jabłko rozdrobnić (zetrzeć lub drobno pokroić), wymieszać z cebulą, przyprawami i octem.

Smacznego!

Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowania: 5min

2 komentarze:

  1. Czy ta sałatka może być kilka dni przechowywana ,czy trzeba świeżą zjadać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli postoi do następnego dnia, nic jej nie będzie, ale ze względu na cebulę i jabłko długo nie wytrzyma :)

      Usuń