wtorek, 27 grudnia 2011

Pierożki w chrupiącej skorupce

Dziś pomysł na nieco inne pierożki - smażone na głębokim oleju w chrupiącej skorupce



Składniki:
pierożki z kapustą i grzybami (przepis tu)


tempura:
  • 2 jajka
  • 100g mąki pszennej
  • 50g mąki kukurydzianej
  • 125g b. zimnej wody
  • przyprawy wg. uznania
Aby tempura była chrupiąca nie należy zbyt długo ubijać składników. Panierka powinna być bardzo zimna!


Ugotowane pierożki moczymy w cieście, smażymy na rozgrzanym głębokim oleju do zarumienienia.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają! Lubię takie chrupiące rzeczy :)

    Pozdrawiam:
    www.amatorskiegotowanie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno :)

    OdpowiedzUsuń