wtorek, 20 grudnia 2011

Kapuśniak



Składniki:
  • 150g kapusty kiszonej
  • 60g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 20g oliwy
  • 100g białej kapusty
  • 60g marchewki
  • 700g wody
  • 1 kostka bulionowa
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 150g ziemniaków
  • 100-150g kiełbasy pokrojonej w talarki
  • 1 łyżeczka majeranku


Cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na oliwie (3min).

Dodać okrojoną marchewkę, białą kapustę, kostkę, przyprawy i przecier – gotować 10min.

Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki – gotować 5min.

Dodać posiekaną kapustę kiszoną i podsmażoną kiełbasę – gotować 20min.

Dodać majeranek, ewentualnie doprawić do smaku.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz